Prin “grija” Prefecturii, taxa de pod nu se poate colecta la bugetul local Năvodari

De cele mai multe ori, birocratia si excesul de zel al functionarilor publici, stau in calea dezvoltarii comunitatilor. Este si cazul orasului Navodari, unde bugetul local va fi privat de incasarea unor sume suplimentare din cauza ca taxa speciala de pod, aferenta camioanelor de mare tonaj, nu se va aplica. Prefectul de Constanta, Radu Volcinschi a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Local Navodari prin care aceasta taxa se instituia  incepand cu 01 mai anul curent.

Prin aplicarea acestei taxe de pod, ce trebuia platita de persoanele fizice si juridice care detin sau utilizeaza autovehicule de transport si utilaje cu masa totala mai mare de 16 tone, bugetul local al orasului Navodari ar fi beneficiat de aproximativ 1 milion de euro pe an, incasari suplimentare. Sumele cuvenite urmau a fi utilizate pentru consolidarea podului si implementarea unui nivel ridicat al sigurantei traficului.

In data de 28 aprilie anul curent, cu 3 zile inainte de startul aplicarii taxei si la 4 luni de cand consilierii votasera instituirea acestei taxe, Prefectura Constanta a trimis Primariei Navodari o adresa prin care expunea motive birocratice din cauza carora taxa nu poate fi aplicata. Mai mult decat atat, la data de 30 aprilie anul curent, cu o zi inainte de startul aplicarii taxei, o noua adresa semnata de prefectul Radu Volcinschi ajunge la registratura Primariei Navodari. Din continutul acesteia reiese ca Prefectura a atacat in fata instantei de Contencios Administrativ si Fiscal, decizia de instituire a taxei speciale. Ca urmare a deciziei Prefecturii Constanta, Administratia publica locala din Navodari va trece la revizuirea documentatiei, in conformitate cu adresa inaintata de catre prefectul Radu Volcinschi in data de 28 aprilie.

De-a lungul timpului, podul de la Navodari s-a deteriorat din cauza faptului ca zeci de mii de camione de mare tonaj si cisterne cu combustibil l-au tranzitat fara nicio obligatie.

Reaminim faptul ca navodarenii nu ar fi fost afectati de instituirea acestei taxe deoarace hotararea de consiliu local presupunea faptul ca autovehiculele si utilajele apartinand societatilor comerciale care au sediul social stabilit in Navodari, nu vor plati aceasta taxa.

Redactor: Silviu Calota ; Imagine: Victor Nita