Primul volum „Bucătăria română” a fost lansat la Constanța

Primul volum „Bucătăria română” a fost lansat la Constanța de editura Gastro Art coordonată de jurnalistul și cercetătorul în istoria gastronomiei Cosmin Dragomir. Este singura carte de bucate care s-a tipărit în Principatele Române în epoca lui Cuza.

Constanța s-a bucurat zilele acestea de lansarea oficială a volumului document: “Bucătăria română, carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet din 1865” de Christ Iónnin. Aceasta ediție a fost  îngrijită și adnotată de Simona Lazăr.

“Este singura carte de bucate care s-a tipărit în Principatele Române în epoca lui Cuza, carte ce o datorăm autorului Christ Ionnin, iar cercetătorului în istoria gastronomiei, Cosmin Dragomir, îi datorăm “scoaterea la lumină” a acestei moșteniri cultural-gastronomice.”

Dacă vrem să cunoaștem identitatea gastronomică a poporului nostru, am putea considera acest volum o carte de cultură generală obligatorie.

Volumul „Bucătăria română” vă invită la o combinație fascinantă între lectură si pasiunea de a găti culminată cu desfătarea papilelor gustative în cele mai nobile gusturi.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet