Primul caz de encefalită West Nile în județul Constanța

Institutul Cantacuzino a confirmat înregistrarea primul caz de encefalită provocată prin infestarea cu virusul West Nile, în județul Constanța. Bărbatul infestat este internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unde primește tratamentul adecvat.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, a confirmat primul caz de encefalită West Nile la Constanţa.

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Municipiul Constanţa, s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, prezentând simptome ale enterocolitei. Cadrele medicale însă au recoltat probe pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino, iar marți, specialiştii au confirmat prezența virusului West Nile.

Constantin Dina a menţionat că persoana este în continuare internată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și că starea sa de sănătate este bună.

După confirmarea acestui caz, Centrului de Transfuzii Sanguine din județ i s-a adus la cunoștință faptul că va trebui să introducă restricţii privind recoltarea sângelui.

Anul acesta, la nivel naţional, şase persoane au fost infectate cu virusul West Nile, ca urmare a înțepăturilor cauzate de ţânţari. În 2016, au fost înregistrate 93 de astfel de cazuri, 11 dintre ele soldându-se cu deces.

Redactor: Lavinia Barbu