Primul caz de deces provocat de gripă

A fost confirmat primul caz de deces provocat de gripă din acest sezon rece. Este vorbe despre un bărbat din Dâmboviţa, diagnosticat cu gripă şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

“Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată astăzi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09.”, precizează printru-un comunicat DSP Dâmboviţa.

Pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie anul curent în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

”Insistăm asupra vaccinării antigripale, care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă”, se mai menționează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Instituția reamintește totodată populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului.

Redactor: Cristina Niță