Primul caz de coronavirus la Constanța

Aseară a fost confirmat primul caz de coronavirus la Constanța. Este vorba despre un asistent medical de la Spitalul Județean, în vârstă de 52 de ani care spune că nu a luat contact cu nicio persoană bolnavă.

Acesta ar putea fi primul pacient infectat prin transmitere comunitară. În urmă cu câteva zile, el le-a spus colegilor că se simte rău. Deși susține că nu a fost plecat din țară în ultima perioadă, medicii i-au făcut testul și a ieșit pozitiv.
Mai grav este că bărbatul bolnav a fost într-o excursie în județul Neamț. Mai mult decât atât a luat contact și cu fiica lui care locuiește în județul Ilfov. În ambele județe au început anchetele epidemiologice.

Măsuri urgente s-au luat și în Spitalul Județean de Urgență Constanța. Situația este cu atât mai delicată cu cât el este cadru medical, iar acum se întocmesc liste cu persoanele cu care acesta a intrat în contact în ultimele zile și pe care le-ar fi putut infecta.
Pacientul este acum internat la Spitalul de Boli Infecțioase iar starea lui este bună. Soția acestuia a fost testată, iar rezultatul a ieșit negativ.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin