Primii turişti sunt loviţi de nostalgia unei vacanţe de neuitat la mare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pYCxFMbB2zg[/youtube]A fost ultima zi petrecută pe litoral de cei care au ales un sejur la mare în zilele libere dintre 1 Mai şi Sărbătorile Pascale. Cu greu vor uita clipele minunate petrecute în staţiuni. Mai ales că anul acesta totul a ţinut cu ei: vremea, preţurile destul de mici deocamdată şi chiar serviciile. Semn că hotelierii şi agenţii economici de pe litoral au conştientizat, în sfârşit, că fără servicii de calitate nu poţi avea turişti.

Aşa că mulţi spun că vor reveni la mare vara aceasta, măcar în weekenduri.

Cei implicaţi în activităţile de turism pe litoral au simţit, şi ei, că sezonul estival a debutat cum nu se putea mai bine. Niciodată la mare nu a mai fost atâta lume de 1 Mai, spun agenţii economici.

Chiar dacă minivacanţa a luat sfârşit pentru majoritatea dintre cei veniţi la mare, hotelirii aşteaptă de marţi un nou val de turişti. E adevărat, mai modest, însă este abia începutul lui mai. ANAT lansează ediţia de primăvară a programului Litoralul pentru toţi. Iar tarifele pentru cei care vin acum la mare, la început de sezon, sunt extrem de avantajoase: pentru un sejur de şase zile în staţiunea Mamaia, o persoană plăteşte pentru cazare şi micul dejun de la 220 de lei la hotelurile de o stea până la 605 lei la cele de cinci stele. Şi…atenţie mare! Tarifele sunt cu 30 la sută mai mici în staţiunile din sudul litoralului.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.