Primii fulgi de nea

Primii fulgi de nea și-au făcut deja apariția în România! A nins ca în povești în Munții Bucovinei. Cerul a cernut omătul în partea de vest a masivului Rarău-Giumalău în cursul zilei de 19 septembrie.

Momentul sublim a fost imortalizat și postat pe Facebook. Clipele de basm au fost filmate în zona unei cabane aflate la o altitudine de 1641 de metri, în partea de vest a masivului Rarău-Giumalău.

Vremea a schimbat macazul și s-a arătat capricioasă și în alte regiuni ale țării. O scădere bruscă a gradelor din termometre a fost înregistrată, joi dimineaţa şi în judeţul Harghita, la Joseni, unde mercurul a coborât până la minus 4,2 grade Celsius. Aceasta a fost cea mai scăzută temperatură în ţară, din luna septembrie 2019. Frigul și-a făcut simțită prezența şi în alte localităţi harghitene. La Miercurea Ciuc, termometrele au indicat -3,9 grade Celsius în timp ce la Topliţa, s-au înregistrat  -3,6 grade Celsius.

Temperaturile negative vor persista și se vor menține la aproximativ aceleași valori și în zilele urmâtoare. Apoi vremea ne va zâmbi din nou, fiind așteptată o încălzire treptată.

Redactor: Mihaela Țânțaru