Primele reacții ale candidaților la președinție au apărut după închiderea urnelor

Prima care a făcut declarații după închiderea urnelor a fost Elena Udrea, care le-a mulțumit celor care au susținut-o și le-a promis votanților că va continua lupta politică. Klaus Iohannis a apreciat la finalul primul tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale că este un rezultat foarte bun, care arata ca se produce schimbarea. Candidatul ACL a reclamat însă proasta organizare a alegerilor in tara si in strainatate, și a solicitat prelungirea timpului alocat votarii.

Victor Ponta a declarat că vrea sa fie presedintele tuturor romanilor și că va prezenta in urmatoarele doua saptamani proiectul său de presedinte. Acesta l-a provocat pe Iohannis, în cele două săptămâni de campanie din turul 2 la o serie de dezbateri televizate. Cât despre cozile de la secțiile de vot din străinătate, acesta susține că a fost acelasi numar de sectii in diaspora ca in 2009, doar că acum nu s-a fraudat.

Elena Udrea le-a mulțumit celor care i-au acordat votul în primul tur de scrutin, dar a ținut să precizeze că în timpul campaniei electorale s-a incercat scoaterea ei din cursă.

În discursul său la închiderea urnelor de vot din țară, Monica Macovei s-a arătat încrezătoare în rezultat și a punctat faptul că votul acordat de români o determină să meargă.

Declarațiile candidaților la președinție au fost făcute de la sediile de campanie, imediat după afișarea exit polurilor. Singurul care a avut o reacție intârziată a fost Victor Ponta, care l-a lăsat inițial pe Liviu Dragnea sa discute cu presa.

Redactor: George Marinescu