Primele carduri de sănătate vor fi folosite experimental luna viitoare

Primele carduri de sănătate vor fi folosite experimental, luna viitoare, în judeţul Arad. Oficialii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate spun că proiectul a întârziat aproape cinci ani deoarece nu s-au putut stabili informaţiile pe care le vor conţine aceste carduri. Între timp, şi denumirea cardului de sănătate s-a schimbat în document de asigurat.

Medicul şef al Casei de Sănătate spune că aceste carduri vor ajunge la bolnavii cronici şi la cei care au frecvent nevoie de servicii medicale. La Arad însă, nu se ştie prea multe despre proiectul pilot.

Dacă medicii nu știu, oamenii nici atât… Alţii însă, deși au auzit despre proiect, nu prea știu ce înseamnă cardul de sănătate.

Pe lângă toate acestea, autorităţile au trecut la pragul următor și au decis să schimbe şi denumirea cardului de sănătate.

În momentul în care proiectul va fi complet funcţional, toţi furnizorii de servicii vor trebui să aibă cititoare de carduri. Fiecare posesor de card va introduce un cod în momentul în care primeşte un serviciu medical şi la finalul acestuia.

Pentru mai multe detali isi imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu