Primarul Radu Cristian, scos la lecție de elevii Mangaliei

Principalele întrebări ridicate au vizat câinii comunitari. Edilul Mangaliei le-a spus elevilor că așteaptă ca firma care va câștiga licitația de la finalul lunii să aducă rezultatele scontate, astfel încât locuitorii Mangaliei să fie cât mai repede în siguranță.

O altă problemă ridicată a fost cea a existenței unui Club al elevilor, dar și a altor spații de recreere pentru copii. Primarul Radu Cristian a spus că există deja un proiect pentru amenajarea unui parc pe terenul fostei stații de betoane, teren foarte generos ca spațiu, dar că a indentificat și o clădire centrală unde ar putea fi mutat actualul Club al Elevilor, astfel încât să fie accesibil elevilor atât ca distanță, cât și ca aspect.

Un elev de 13 ani al Școlii Sfântul Andrei a avut o propunere interesantă legată de construirea unei piste de biciclete care să unească Mamaia de Cap Kaliakra din Bulgaria, cu tot ceea ce inseamna infrastructură, locuri de odihnă, expunând chiar avantajele majore ale unei astfel de piste. Deși nerealizabilă incă, propunerea a atras atenția autorităților care l-au invitat pe elev la Primărie pentru a urmări felul în care primarul își ține audiențele, în speranța că el este unul din cei ce vor conduce orașul în viitor, ajungând, de ce nu, chiar edil al municipiului.

Întâlnirea s-a încheiat cu intervenții și ale altor elevi dornici de a primi răspunsuri la unele dintre întrebările legate de școală, dar mai ales de comunitatea în care trăiesc, dând dovadă de un real interes și de implicare în foarte multe domenii.

Redactor: Denisa Stoenescu