Primarul Mangaliei, Cristian Radu, şi-a prezentat bilanţul primului an

Readucerea serviciului de termoficare la Consiliul Local a fost prioritatea din acest an de mandat, conform spuselor municipalităţii Mangalia. În plus, sunt în curs de finalizare demersurile pentru introducerea gazelor naturale. Fapt confirmat şi de senatorul Nicolae Moga, prezent la şedinţa de bilanţ a edilului Cristian Radu.

Problematica câinilor fără stăpân a fost un alt punct prezentat de edil. Referitor la acuzele aduse de diverse ONG-uri care apără drepturile animalelor, municipalitatea a replicat că patrupedele sunt strânse de pe străzile oraşului, conform prevederilor legale în vigoare. Iar în ceea ce priveşte eutanasierea câinilor, toate ţările din Europa adoptă această măsură, dacă este cazul.

În raportul de activitate au mai fost prezentate şi evenimentele menite să atragă turiști în sudul litoralului, dar şi proiecte europene.

“Mangalia Drift Grand Prix” este un alt eveniment organizat pe toată durata verii, în zona dintre Saturn şi Venus. Iar în intervalul 22-25 august, se va organiza Festivalul Callatis, eveniment la care Primăria Mangalia este partener. Alte manifestări sunt programate să se desfăşoare, cu prilejul Zilei Mangaliei, care se va sărbători de Sfânta Maria, pe 8 septembrie.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru