Primarul din Tuzla îi suprinde plăcut pe localnici in fiecare zi (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FI_zkvPiAuY[/youtube]De exemplu, copiii din comună au aflat că vor învăţa la toamnă într-o clădire de poveste, decorată cu cele mai hazlii personaje din desenele animate. Şi localnicii se bucura de drumuri noi, şi asta pentru că edilul a asfaltat aproape toată comuna. Iar suprizele nu se opresc aici. În acest mandat, primarul va construi un parc de relaxare, dar şi o bază sportivă.

Din această toamnă, 137 de copii din comuna Tuzla vor învăţa intr-o locaţie ultramodernă. Grădiniţa a fost reabilitată  cu spijinul Consiliului Judeţean printr-un proiect european, în valoare de 950 de mii de lei. Clădirea are patru săli de clasă, vestiare, puncte sanitare şi un teren de joacă. Primarul Constantin Micu se mândreşte cu faptul că unitatea de învăţământ respectă ca arhitectură stilul dobrogean.  Părinţii spun că era timpul ca cineva să se gândească la condiţiile în care învaţă cei mici, iar conducerea unităţii de învăţământ şi cadrele didactice sunt de părere că acest loc îi va îndemna pe copii să vină cu drag la grădiniţă. În afară de clădirea propriu-zisă, unitatea de învăţământ mai are şi o grădină şi un spaţiu de joacă pe o suprafată de 2.500 de metri pătraţi.

De asemenea,  şeful administraţiei judeţene şi autorităţile locale au inaugurat şi o parte din proiectele de asfaltare a străzilor din comună, a căror valoare ajunge la aproape 10 milioane lei. Consiliul Judeţean are în proiect un plan urbanistic zonal prin care Tuzla să fie transformată în staţiune turistică, plan pentru aplicarea căruia este nevoie de infrastructură modernă. Astfel că Tuzla a fost dotată cu trotuare si pavele.  Pentru primarul Constantin Micu investiţiile nu se opresc aici, aşa că edilul şi-a îndreptat atenţia spre alte trei proiecte pe care le avea în plan. O bază spotivă care va cuprinde un teren de fotbal omologabil de tip 1 conform standardelor europene, in valoare de 900 de mii de ron fără TVA. Pentru acest proiect, edilul speră să aibă din nou spijinul Consiliului Judeţean. În acelaşi timp, primarul va înfiinţa o agroalimentară, unde localnicii să-şi vândă produsele, dar şi un parc de relaxare.

Pe viitor, după realizarea celor trei proiecte, primarul Constantin Micu doreşte să înfiinţeze un serviciu de permanenţă medicală şi o societate comercială care se va ocupa de recrutare de personal pentru firmele care duc lipsă de angajaţi. Comuna Tuzla are aproximativ 7 mii de locuitori. Printre atracţiile pe care aceasta le are se numără şi plaja. Ca să ajungi acolo, trebuie să străbaţi un drum prafuit. În capăt, vezi marea, care, în bătaia soarelui, pare mai albastra ca oricând. Plaja din Tuzla este preferată de turiştii care caută linişte. Vin aici cu familiile, pentru că îşi pot lăsa copiii să se joace in voie.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.