Primarul din Bărăganu, amendat

La nivelul județului Constanța, autoritățile au încheiat inventarierea proprietăților confiscate abuziv de regimul comunist care nu au fost retrocedate. Singurele probleme au apărut în comuna Bărăganu. Acolo, primarul refuză să semneze anexele și a fost amendat cu 10 000 de lei și înlocuit din comisie.

După 25 de ani de la Revoluție, retrocedările de proprietăți ce au fost confiscate abuziv de regimul comunist continuă. Pentru finalizarea procesului de restituire, Instituția Prefectului a început inventarierea tuturor proprietăților de pe raza județului Constanța, astfel că au fost înființate comisii la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.

Primarul Titu Neague a primit o amendă de 10 000 de lei, iar dacă secretara refuză, în continuare, să se conformeze riscă să primească aceeași sancțiune. Autoritățile locale din Bărăganu refuză să semneze anexele din cauza unui conflict teritorial cu comuna vecină, Mereni. În joc sunt peste 400 de hectare de teren.

În cazul acestor proprietăți restituirea se va realiza, în ordinea depunerii cererilor, indiferent de UAT-ul pe raza căreia se află. Prefectul juțelului Constanța dă asigurări că procesul de restituire va fi urgentat din 2016.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea