Primarul Constanței, Radu Mazăre vrea să pună monopol pe porturile din judeţ (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H4Tl_hozoao[/youtube]Primarul Constanței, Radu Mazăre vrea să pună monopol pe Porturile din judeţ. În perioada următoare, deputații de Constanța vor depune un proiect prin care solicită trecerea celor 60 de procente ale statului in administrarea autorităţilor locale. Mazăre urmărește ca primăria Constanța să obţină cele mai multe actiuni, deși în modul normal, ar trebui să administreze doar portul Constanța, nu și Mangalia sau Midia, de exemplu care se află pe teritoriul Năvodariului. Ideea este mai veche şi a fost propusă chiar de primarul Nicolae Matei, care nu este de acord cu repartizarea făcută de Mazăre.

În momentul actual 20% din acțiunile Portului aparţin de Fondul Proprietatea, 20% sunt ale Primăriei Constanţa , iar pachetul majoritar de 60% aparţine Guvernului României. În perioada următoare, deputații constănţeni vor depune un proiect prin care solicită transferul celor 60 de procente în administrarea autorităților locale.

Repartiţia făcută de Mazăre nu este tocmai corectă, spune primarul oraşului Năvodari Nicolae Matei, în condiţiile în care portul Midia se află pe teritoriul oraşului, dar este adminstrat de autorităţile din Constanța. Edilul Nicolae Matei, solicită ca portul Midia să fie dat în administrarea Primăriei Năvodari. De altfel, Nicolae Matei a fost primul care a propus ca cele 60 de procente deținute de Guvern să fie alocate autorităților locale.

Daca proiectul va fi aprobat, primăria Constanța ar putea avea un profit anual de peste 3 milioane de euro.

În aceste condiţii edilul Constanţa ar controla aproape în totalitate porturile din judeţ şi implicit afacerile care se derulează în acestea. De aici şi până la monopol nu mai rămâne decât un pas.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.