Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost chemat astăzi la DNA Constanța

După ce anchetatorii anticorupție au fost în vizită de lucru la Primărie, Radu Mazăre a fost și el chemat la sediul DNA Constanța. De această dată, edilul șef a aflat că procurorii au extins cercetarea penală deschisă într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Cei patru funcționari publici, erau implicați într-un dosar de cercetare pentru retrocedări de terenuri. Pentru că nu au fost eliberați din funcții, salariul obținut de cei patru ar fi fost obținut ilegal.

În ordonanța de extindere a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 24 octombrie 2008, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primăriei Constanța, din care făceau parte: Mazăre Radu Ștefan – primarul municipiului Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel – fost consilier municipal, Racu Constantin – fost director al Direcției Administrație Publică, – Dospinescu Daniela Ramona – directorul Direcției Patrimoniu, Marica Ion – directorul Direcției Tehnic Investiții, Miron Dan – fost consilier municipal și consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina și (fost) Ghițulescu Bogdan, în sarcina acestora reținându-se infracțiunile de:

– abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,

– fals intelectual, în formă continuată,

– asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

De la acea dată și până în prezent, suspectul Mazăre Radu Ștefan, deși avea obligația legală, conform art.86 alin.2 din Legea nr.188/1999, nu a dispus suspendarea următorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion și Chircă Nora Alina, din funcțiile publice pe care le dețineau în cadrul Primăriei Constanța, faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective precum și obținerea unor foloase necuvenite pentru acestea.

Comunicat DNA

Radu Mazăre este cercetat în mai multe dosare, iar unul dintre acestea vizează retrocedarea terenului aflat sub cazinoul din Mamaia. Ancheta procurorilor privind posibilele fapte de corupție continuă . După ultima vizită a reprezentanților DNA la sediul Primăriei Constanța, Mazăre a susținut că procurorii au verificat și au ridicat chiar și documente datând din anul 1995.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima