Primarul Constanței joacă baseball cu americanii

Adorat în Statele Unite, unde este, de departe, cel mai urmărit sport, baseball-ul a adus azi in teren la Constanta echipa Romania si-a soldatilor americani de la Mihail Kogalniceanu. Ambasadorul Hans Klem si primarul Constantei i-au incurajat  pe jucatori iar localnicii veniti la stadion au strigat cat au putut de tare. A fost primul meci de baseball intre romani si americani, gazduit la malul marii.

Desi un meci amical, baseball-ul care s-a jucat azi la Constanta a starnit pasiuni aprinse si orgolii pe masura. Romanii s-au prezentat cu ehcipa profesionista de gen. Soldatii americani – cu amatorii. Chiar si asa, a fost greu de jucat imnpotriva lor.

Baseballul a oferit lumii una dintre cele mai frumoase povești ale sportului, cea a lui Jackie Robinson. A fost primul sportiv de culoare care a jucat în Liga Profesionistă Americană de Baseball pe 15 aprilie 1947. El a devenit un nume de referință în lupta pentru combaterea discriminării rasiale, dar și un simbol al egalității și fair-play-ului în sport. Numărul 42, purtat de Robinson la Brooklyn Dodgers, a intrat în legendă, iar multi americani l-au urmat.

In American baseball-ul este considerat un sport extraordinar, pentru că, negru sau alb, bogat sau sărac, nu contează de unde vii: poți juca baseball.

Adevărat sport național al Americii, baseball-ul se joacă în România de 27 de ani iar din acest an a devenit sport olimpic. Si binenteles ca tot romanul cand vede baseball se gandste la jocul romanesc de oină.

Meciul din Sâmbăta Mare a fost organizat de Ambasada SUA si federatia Romana de Baseball. Au castigat românii cu 7-2.

Redactor: Andreea Barbu