Primarul Cernavodei a convocat într-o şedinţă operativă întreg personalul angajat al primăriei (VIDEO)

Primarul Cernavodei, Gheorghe Hânsă, a convocat într-o şedinţă operativă întreg personalul angajat al primăriei. Întâlnirea a avut loc în Casa de Cultură din cadrul primăriei şi a avut ca scop raportul financiar şi situaţia prezentă a bugetului.

Primarul a început prin a-şi exprima regretul că efectivul actual al primăriei este ineficient în raport cu cetăţenii. În opinia acestuia, un număr mare de angajaţi nu face decât să îngreuneze lucrurile, un sistem eficient bazându-se pe răspunderea individuală. În cadrul întâlnirii cu salariaţii s-au discutat problematica bugetului şi soluţionarea datoriilor actuale ale primăriei.

Datoriile primăriei se ridică la sume mari de bani care trebuie plătite la timp. Există foarte multe datorii în domeniul juridic, privind partea de suprastructură din centrul oraşului, respectiv pavelele existente, străzile adiacente sau reţeaua de canalizare şi termoficare. Sumele la care se ridică datoriile primăriei sunt ceva nou pentru primar, acesta menţionând faptul că în anii anteriori de mandat din 2000 până în 2008, nu s-a mai confruntat cu această situaţie. În şedinţă s-au stabilit, de altfel şi priorităţile de plată în viitorul apropiat.

Primarul a mai ţinut să menţioneze faptul că proiectele pe care şi-a dorit să le implementeze în viitorul apropiat se vor amâna cu aproximativ 6 luni, din cauza datoriilor  apăsătoare.

În urma discuţiilor cu angajaţii primăriei s-a luat în calcul posibilitatea de a se diminua alocaţia pentru hrană, pe care o primeau până acum aceştia

În şedinţa s-a mai discutat şi despre adoptarea unei noi organigrame pentru eficientizarea modalităţii de lucru cu publicul şi nu numai.

Reporter: Paula Savulescu ; Imagine: Vicotr Nita / Gabriel Niculae