Primăria vrea dări mai mari pentru cetățenii Medgidiei

Primăria Municipiului Medgidia a organizat o dezbatere publică cu temele ”Zonarea Municipiului Medgidia” şi „Stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale, pentru anul 2018”. Discuția a avut loc în sala de ședințe a Primăriei orașului și a fost deschisă participării tuturor cetățenilor interesați.

Locuitorii municipiului Medgidia au fost invitați la o dezbatere publică. Cele două teme au vizat zonarea orașului și stabilirea impozitelor și taxelor locale și speciale pentru anul 2018.

Conform administrației locale  gradul de colectare a taxelor a crescut simțitor în ultimii 3 ani. Dacă în 2014 doar 70 % dintre locuitorii orașului și-au plătit taxele și impozitele, în 2016 procentul a crescut la 96%.  Deși gradul de colectare pentru intervalul 2017-2020 se preconizează a fi 97 %, administrația a decis că are nevoie de mai mulți bani și propune creșterea impozitelor. Directorul economic al Primăriei Medgidia susține că majorarea taxelor nu va afecta foarte mult bugetul cetățenilor.

Taxele şi impozitele se vor mări cel mult 20%, dar procentul este variabil, și se calculează după indicatori tehnico-economici. Decizia de mărire a dărilor trebuie aprobată de Consiliul Local. Cum vor vota aleșii din Medgidia, rămâne de văzut!