Primaria Negru Voda a initiat proiectul de modernizare si reabilitare a Scolii cu clasele I-IV

Primăria Negru Vodă se pregăteşte să dea startul unor importante lucrări pentru întreaga comunitate, anume cele de modernizare a şcolii din localitate, pentru aducerea acesteia la standarde europene.

Vor fi create spaţii moderne pentru elevi, ce vor respecta normele în vigoare. Grupurile sanitare vor fi separate pe sexe şi pentru elevi şi profesori, vor fi amenajate spaţii închise şi deschise pentru activităţile de educaţie fizică şi pentru recreere, de depozitare a materialelor didactice, un laborator IT, o bibliotecă şi spaţii igienice pentru depozitarea produselor din cadrul programului „Laptele şi cornul“.

La finalizarea acestui proiect, unitatea şcolară cu clasele I-IV va deveni un centru modern de învăţământ, care va asigura atât elevilor, cât şi cadrelor didactice condiţii de studiu şi va avea un efect pozitiv în combaterea abandonului şcolar. „Modernizarea, reabilitarea şi sistematizarea pe verticală a şcolii cu clasele I-IV“ din Negru Voda este un proiect realizat prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale“.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Tutu