Primăria municipiului Mangalia intenţionează să acceseze fonduri europene

Primăria Municipiului Mangalia intenţionează să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea centrului oraşului, pe care intenţionează să îl transforme într-unul „istoric“, care să pună în valoare trecutul antic al oraşului callatian. Potrivit reprezentanţilor primăriei, lucrările vor fi o „continuare“ a unui alt proiect, cel al reabilitării Aleii Teilor, a cărui finalizare a întârziat circa un an de zile.

Viceprimarul, Dragoş Angelescu, afirmă că, până în prezent, vechea Cetate a Callatisului nu a fost pusă în valoare. Un proiect de valorificare a trecutului antic al Mangaliei, „Callatis – Istorie la malul mării“, care a fost gândit în urmă cu mai mulţi ani şi care a „înghiţit“ sume consistente de bani, nu a fost finalizat nici până astăzi.

Noul proiect de amenajare va cuprinde toată partea veche a oraşului, aflată în imediata vecinătate a mării.

Proiectul va fi realizat pe fonduri europene, pe axa nou deschisă 2014-2020. Tot pe fonduri europene, spun reprezentanţii primăriei, se doreşte reamenajarea Pieţii Republicii, proiectul urmând să cuprindă o serie de modificări arhitecturale, precum montarea de dale, ce vor înlocui mozaicul din faţa Casei de Cultură, amplasarea de pomi şi bănci, dar şi amenajarea unei zone de spectacole.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin / Andreea Barbu