Primăria Medgidia nu are buget

Prima întâlnire din 2016 a aleșilor locali din Medgidia a fost una zgomotoasă și fără succes pentru municipalitate. Chiar dacă la ședință au fost prezenți toți consilierii, iar pe ordinea de zi s-au aflat doar nouă proiecte de hotărâre, dezbaterile au fost îndelungate. Ca urmare a disputelor, trei proiecte au fost retrase de inițiator, patru au fost aprobate și două respinse. Dureros pentru administrația locală este faptul că printre proiectele respinse s-a aflat și bugetul local de venituri și cheltuieli.

Aprobarea bugetului pentru anul 2016 a stârnit reacții dintre cele mai diverse. Lucrările nerealizate la ambulatoriu și la podul rutier au fost readuse în prim-plan.

După lungi discuții, s-a trecut la vot, dar proiectul de hotărâre a fost respins. Consilierii locali au oferit și explicații.

Ca urmare a respingerii bugetului, proiectul privind aprobarea numărului maxim de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, a fost retras de pe ordinea de zi. Aplicarea facilităților fiscale a trecut de votul aleșilor, însă consilierul Camelia Pleșca a ținut să menționeze că nu există o evidență a restanțierilor.

Studiul de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pe teritoriul județului Constanța în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța” – nu a întrunit cvorumul necesar. Mai mulți consilieri au punctat neregulile descoperite și necesitatea refacerii studiului de oportunitate.

Primarul Marian Iordache consideră că le-a oferit aleșilor toate argumentele necesare aprobării bugetul local, însă votul nu a fost unul favorabil pentru acest proiect.

Următoarea întâlnire a aleșilor locali din Medgidia va avea loc pe data 8 februarie. Atunci, pe ordinea de zi se vor afla și bugetele spitalului, respectiv al societății Apollo Ecoterm.

Redactor: Paul Alexe