Primăria Mangalia are o nouă organigramă

Modificarea organigramei şi statului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mangalia şi Complexul Cultural Callatis a trecut de votul consilierilor locali. Cu 11 voturi pentru (PNL şi PMP) şi 7 împotrivă (PSD şi ALDE), s-a luat, astfel, decizia reorganizării tuturor serviciilor din primăria Mangalia.

Nu au lipsit, firesc, polemicile, acuzele şi invectivele din partea aleşilor locali. În timp ce iniţiatorul hotărârii, primarul Radu Cristian, susţinut de consilierii PNL şi PMP, susţine că decizia este una benefică, aleşii PSD şi ALDE spun că nu este vorba decât despre o concediere masivă a angajaţilor primăriei, iar în noua organigramă nu vor mai avea loc cei pe care actuala administraţie nu îi vede cu ochi buni. Potrivit primarului Radu, primăria nu este funcţională din cauza unor nereguli la serviciile reorganizate.

Edilul spune că îşi asumă, sută la sută, decizia luată în privinţa organigramei.

Consilierii locali au semnalat, însă, posibilitatea ca proiectul de hotărâre să fie unul ilegal, întrucât avizul ANFP era unul dat pentru forma iniţială a organigramei, aceasta suferind mai multe schimbări în ultimele zile.

Secretarul primăriei, Petrina Boiţă, a declarat, însă, că, în ciuda acestor modificări, avizul ANFP este unul valabil, modificările ulterioare fiind potrivit legii.

Înainte votului, consilierul PSD Paul Foleanu şi-a avertizat colegii că, proiectul pe care urmau să îl aprobe este unul ce vizează o concediere masivă a angajaţilor, unii dintre aceştia, mai mult ca sigur, urmând să nu se mai regăsească în noua formulă.

Mai mult, spune alesul local, toţi nemulţumiţii de decizia concedierii se vor adresa instanţelor şi, din alte cazuri înregistrate în anii trecuţi, au toate şansele să câştige procesele intentate primăriei:

Tot în cadrul şedinţei s-a mai spus, pentru informarea cetăţenilor, că actualul director al ADPP, după plecarea lui Marius Ilie, este Romulus Dumitrana, administratorul oraşului, care va rămâne în funcţie cel mai probabil până la sosirea avizului de legalitate al prefectului pentru noua organigramă.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin