Primăria Corbu oferă ajutoare locuitorilor

Comuna Corbu își revine încet, încet, după inundațiile care au lovit localitatea și au distrus mai multe locuințe. Primăria și autoritățile locale au hotărât aprobarea unor ajutoare în bani, cuprinse între 1000 și 6000 de lei, pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma urgiei apelor. Mai mult decât atât, autoritățile locale colaborează cu mai multe firme, care au fost de acord să ofere materiale de construcții pentru refacerea caselor afectate.

Primăria și Consiliul Local Corbu au decis să acorde ajutoare familiilor ale căror case au fost afectate în urma inundațiilor care au lovit comuna, luna trecută. Sumele sunt cuprinse între 1000 și 6000 de lei.

Alături de autoritățile locale se află și mai multe firme de construcții, care oferă locuitorilor materiale pentru refacerea caselor. Acestea sunt distribuite în funcție de necesitățile fiecărei familii.

Familiile care beneficiază de aceste ajutoare pot vedea în sfârșit luminița de la capătul tunelului, după ce viitura le-a distrus toată agoniseala. Ei își aduc aminte cu greu momentele când s-au trezit cu casele inundante.

Pe lângă banii oferiți de către primărie și consiliul local, este foarte posibil ca niște sume suplimentare să vină de la Guvern, sub forma unor ajutoare pentru familiile greu încercate. Comisiile formate din reprezentanți ai Inspecției Sociale și angajați ai Primăriei Corbu au stabilit cuantumul unor sume care vor fi înainte Executivului spre aprobare.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Adrian Florea