Primăria Constanţa are conturile blocate (VIDEO)

Biroul executorilor judecătoreşti a pus sechestru pe bugetul primăriei Constanţa! De astăzi, conturile administraţiei locale sunt blocate până când societatea Fin.Co.Ge.Ro îşi va recupera cele 13 milioane de euro pe care le are de primit în urma contractului semnat cu fostul primar. Suma reprezintă peste 10 procente din bugetul total al municipalităţii, iar banii trebuie recuperaţi prin alte surse, cum ar fi oprirea investiţiilor sau chiar majorarea taxelor şi a impozitelor.

Primăria Constanţa a acţionat în instanţă înştiinatarea de poprire a conturilor însă, în cazul în care magistraţii nu vor da o rezoluţie în cel mai scurt termen, conturile vor fi blocate.

Cele 13 milioane de euro alcătuiesc în jur de 11 procente din totalul banilor pe care îi are primăria Constanţa. Asta înseamnă că bugetul local va rămâne cu un mare gol, care trebuie umplut într-un fel sau altul. Se va umbla mai întâi la investiţii, iar dacă acest lucru nu va fi suficient, constănţenii s-ar putea aştepta şi la majorarea de taxe şi impozite.

Primăria Constanţa a solicitat eşalonarea plăţii pentru o perioadă de 20 de ani. Edilul Radu Mazăre a declarat că, în acest fel, bugetul municipalităţii nu va avea foarte mult de suferit.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc