Prima zi de ninsori în județul Constanța le-a dat mari bătăi de cap autorităților

Iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi şi în județul Constanţa. Toată Dobrogea se află sub cod portocaliu de viscol şi ninsori. În aceste condiții, conducătorii auto au avut mari bătăi de cap. Un șofer de tir a fost la un pas să se răstoarne, intrând într-un șanț. Acesta a stat timp de o zi fără mâncare și apă, până când a primit ajutor. Chiar și după ce a fost ajutat de echipa CNADNR sosită la fața locului, șoferul venit din Moldova a fost sfătuit să se retragă în cea mai apropiată parcare.

Chiar și cu mașina echipată pentru sezonul rece, echipa Litoral TV a avut nevoie de ajutor, rămănând înzăpezită pe DN2A. O echipa a CNADNR a reușit să ne repună pe carosabil. În acest sens, prefectul județului Bola a lansat un apel către constănțeni.

Cu cât am înaintat mai mult spre nordul Dobrogei, cu atât drumurile au devenit mai impracticabile. Gheața acoperă tot carosabilul, iar zăpada viscolită nu-ți permite să vezi nici măcar la 10 de metri în față. Cei care nu au luat în considerare avertizările făcute de polițiști și meteorologi au fost nevoiți se întoarcă atunci când au dat de drumurile închise.

Pe DN2A, drumul care leagă orașul Urziceni de Constanța, traficul s-a desfăşurat cu foarte mare dificultate.

Cu toate că utilajele Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri au împrăştiat material antiderapant în tot judeţul, mai multe tiruri și mașini au intrat derapat.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu