Prima zăpadă la New York

Nu doar județul Constanța s-a confruntat cu primii fulgi de nea. Vremea extremă s-a manifestat și peste Ocean ! Zăpada și-a așternut covorul în impresionanta metropolă New York.

Manifestările specifice anotimpului de iarnă și-au făcut apariția și la New York. Metropola americană a îmbrăcat straiele albe ale zăpezii. Primii fulgi de nea au luat în stăpânire joi după-amiaza toate cele cinci zone principale ale orașului. În Bronx, cel mai nordic cartier al metropolei, stratul de zăpadă a ajuns până la 12,7 centimetri.

Ninsoarea a perturbat activitatea faimoasei citadele și a instalat haosul în traficul rutier și aerian.

Accidentele s-au ținut în lanț. Circulația autovehiculelor a fost paralizată iar șoferii au petrecut ore întregi în infernul de pe carosabil.

Sistemul de tranzit al orașului s-a defectat parțial. Cetățenii au fost sfătuiți să utilizeze rute alternative prin intermediul sistemului de alertare de urgență din New York, care a transmis notificări în timp real pe Twitter.

Pentru a preîntâmpina depunerile de omăt și gheață de pe carosabil, utilajele de deszăpăzire au împrăștiat sare.

Manifestările drastice ale vremii au bulversat și activitatea de pe Aeroportul Kennedy. Aeronavele programate să aterizeze joi după-amiaza au consemnat întârzieri de aproximativ trei ore.

Redactor: Mihaela Țânțaru