Prima vizită oficială a președintelui Traian Băsescu de când s-a întors la Cotroceni a fost astăzi la Constanța (VIDEO)

Șantierul Naval Constanța a sărbatorit 120 de ani de la inaugurare și 10 ani de la privatizare. Zeci de oameni de afaceri, reprezenți ai autorităților și instituțiilor publice în frunte cu președintele țării au luat parte la ceremonia de aniverisare.  Aceasta a fost deschisă de ÎnaltpreaSfinția sa, Arhiepiscopul Teodosie.

Aceasta este prima vizită oficială a președintelui țării, Traian Băsescu, după întoarcerea la Cotroceni. Traian Băsescu a conferit conducerii Ordinul “Meritul Industrial și Comercial”. Acesta a primit la rândul său, modelul ultimului tanc petrolier proiectat de lucrătorii șantierului.

Președintele a povestit aventurile sale de pe nava Biruința. Traian Băsescu a recunoscut că prima lui mare responsabilitate a fost să conducă o navă. Mai mult chiar, actualul șef al statului a recunoscut că politica pentru el nu înseamnă decât niște vorbe. La încheierea discursului, președintele a plecat spre Cotroceni, fără declaraţii despre problemele țării. În cadrul ceremoniei de aniversare, foștii directori și muncitori ai șantierului naval, au fost răsplătiți cu medalii.

Cu ocazia aniversării a 120 de ani de existenţă a Santierului Naval toți angajații au avut zi liberă. SNC SA se numără printre cele mai mari şantiere de construcţii şi reparaţii de nave din Europa. Înregistrarea Ministerului pentru Lucrări Publice din 1892 care face referire la Atelierul de Reparaţii din Portul Constanţa este considerată “certificatul de naştere” al Şantierului Naval Constanţa.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru