Prima ninsoare

Iarna și-a intrat deja în drepturi. Ciclonul polar Ali, care a pus stăpânire pe Europa, a ajuns și în România . Odată cu el au venit frigul, ploile și chiar ninsorile. Pe unele șosele din țară zăpada a ajuns să depășească 10 centimetri.

Valul de aer polar care a pus stăpânire pe Europa a pătruns și în România. În stațiunea montană Arieșeni, din județul Alba, precipitații mixte sub formă de lapoviță și ninsoare au fost înregistrate încă din prima zi a acestei săptămâni, însă zăpada s-a așternut sub forma unui covor uniform abia marți dimineața.

Deși suntem în luna septembrie, pe Transfăgărăşan se circulă în condiţii de iarnă. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, pe anumite porţiuni ale şoselei zăpada viscolită a depășit 10 centimetri. Turiştii care vor să ajungă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, trebuie să știe că stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri, temperatura este de minus 5 grade Celsius, iar vântul suflă cu o viteză de 14 metri pe secundă.

Chiar dacă iarna s-a instalat la munte, în Dobrogea vremea va fi în general frumoasă cu temperaturi în creștere.

Potrivit meteorologilor, pe litoral vom avea o vreme autentică de toamnă, cu temperaturi normale de până la 23 de grade.

Redactor: Oana Jărloianu