Prima ludotecă la Mangalia

Pe agenda primei ședințe a Consiliului Local Municipal Mangalia vor fi incluse două proiecte de hotărâre a căror adoptare va permite implementarea a două proiecte importante pentru elevii de la Școala ,,Gala Galaction”.
Primul se referă la cedarea unui imobil unde va fi amenajată prima ludotecă din Mangalia.

Ludoteca va avea trei săli în care vor fi amenajate biblioteca unităţii de învăţământ, o sală de calculatoare şi o cameră specială pentru copiii din clasele pregătitoare. Potrivit directorului școlii, Adriana Popescu, această sală va fi special destinată unui transfer mai uşor pentru micuţii obişnuiţi cu grădiniţia şi care, brusc, se văd în băncile şcolii.

Cum imobilul este într-o avansată stare de degradare, Asociaţia de Părinţi va asigura amenajarea şi întreţinerea acestuia. Banii necesari vor fi asiguraţi din fondurile obţinute în luna decembrie a anului trecut, din vânzarea de prăjituri şi din licitarea obiectelor realizate de elevi.

Un alt proiect – care îşi aşteaptă finanţarea de aproximativ 300.000 de euro – îl reprezintă mansardarea corpului de clădire de la sensul giratoriu. În prezent, elevii claselor primare sunt nevoiţi, din lipsa spaţiului, să înveţe în două schimburi, aceştia terminând cursurile mult după lăsarea serii. Asociaţia de părinţi ar urma ca, tot din fonduri proprii, să asigure achiziţionarea mobilierului necesar claselor nou înfiinţate în mansarda imobilului respectiv.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei