Prima femeie salvamar de pe litoral

Are 29 de ani iar mai bine de jumatate si i-a petrecut in apa. Raluca, este singura fata salvamar de pe litoralul romanesc si se arunca in valuri cu la fel de mult curaj ca orice coleg al sau barbat. Nu merge in cluburi si nici nu are un iubit. Cand vrea sa se relaxes iese cu colegii la un suc. In res isi foloseste timpul liber doar ca sa se odihneasca si s aisi reincarce bateriile pentru a doua zi.

Dragostea pentru apa i-a insuflat o mama iar la varsta de 3 ani a mers prima oara la un bazin de innot. A practicat timp de 14 ani innot de performanta iar in urma cu 9 ani a ajuns prima oar ape litoral. Atunci s-a angajat ca salvamar insa ulterior s-a reinters la performanta. Dupa 9 ani a decis ca trebuie sa puna punct acelui capitol si s-a intors la meseria de care s-a indragostit nebunese. Aceea de salvamar.

Nu simte niciodata teama atunci cand se arunca in valuri. Are un singur scop: aceea de ai salva pe turistii care uneori se cred zei.

Nu se pierde insa cu firea niciodata. Ziua si-a incepe odata cu rasaritul soarelui si o incheie cand apune. Patruleaza cat e ziua de lunga si ii urmareste atent pe toti turistii aflati in zona ei de responsabilitate. Timp liber nu prea are, dar nici nu se plange.

Colegii o trateaza cu respectul cuvenit unei femei, dar nu o menajeaza doar pentru ca este fata. Atunci cand vine vorba  de interventii fiecare, stie ce are de facut.

Turistii aflati pe plaja o privesc cu mandrie si  incredere. Cei mai multi dintre ei s-ar lasa salvati de o femeie salvamar. Insa sunt si voci care cred ca meseria este exclusiv pentru barbati.

Cum insa vara este pe sfarsite, Raluca se gandeste deja la viitorul ei. Nu vrea sa se intoarca acasa, la Turnu Severin, ptr ca acolo posibilitatile ei ar fi reduse. Vrea sa devina instructor de innot iar pentru asta se gandeste tot mai serios sa se stabileasca la malul marii.

Redactor: Andreea Barbu