Prima Casă, un vis pentru tineri

Ministerul Finanțelor anunță că mai sunt bani disponibili pentru programul guvernamental Prima Casă. Puțini sunt, însă, cei care se încumetă să facă un credit pentru o locuință. Cei care totuși se hotărăsc  să facă acest pas, optează pentru apartamente în blocuri noi, iar suma maximă pe care o pot accesa este de 50 000 de euro.

Din plafonul de 2,94 miliarde de lei alocat în 2016 programului ‘Prima Casă’ au rămas neutilizați 175,5 milioane lei, disponibili pentru emiterea de garanții în anul 2017. Acest plafon de garantare neutilizat permite finanțatorilor să acorde credite pentru acest program în valoare totală de 351,01 milioane lei.

Deși sunt entuziasmați de gândul de a avea propriul apartament , nu toți tinerii se încumetă să facă un credit pentru achiziționarea locuinței.

Aparatamentele cu două sau trei camere sunt cele mai căutate de către tinerele familii.

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care propune un plafon de garantare în valoare de 2,5 miliarde lei pentru anul 2017. Proiectul se află în consultare publică și urmează să fie supus aprobării Guvernului.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș