“Prima Casă” și în 2016

Tinerii își vor putea cumpăra și anul acesta locuințe prin programul Prima Casă. Plafonul pentru 2016 a fost stabilit la 1,5 miliarde de lei deși la jumătate anului exista intenția opririi programului. Prima Casă are mare succes și la Constanța, unde tinerii preferă să achiziționeze locuințe foarte ieftine.

Prima Casă continuă și în 2016 cu un buget de 1,5 miliarde de lei. Mai mult decât atât dobânda va fi micșorată de la 2.5 % la 2 %. Veștile sunt extraordinar de bune pentru piața imobiliară în condițiile în care anul trecut a fost luată în calcul și posibilitatea opririi programului care este foarte costisitor.

Specialiștii consideră că oprirea programului ar fi fost catastrofală pentru piața imobiliară din România. Astfel de programe nu există doar în țara noastră, ci și în statele europene, acolo unde tinerii sunt ajutați de stat să își cumpere locuințe. În Constanța, cei care vor să își cumpere o locuință prin Prima Casă se orientează spre locuințe cât mai ieftine, pentru ca ratele să fie suportabile.

De creditul Prima Casă pot beneficia și persoanele care dețin în proprietate o locuință de maximum 50 de metri pătrați în suprafață utilă, dar care a fost achiziționată în alt mod decât prin program. Prima Casă nu are limită de vârstă.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea