Prietenie peste hotare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7JbOUW7yNTU[/youtube]Cei mai buni elevi de la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia vor avea ocazia din toamnă să plece într-un schimb de experienţă în Turcia. Bazele proiectului “Tradiţii balcanice” au fost puse astăzi, când a poposit în localitate o delegaţie din Corlu.

Nu este prima înfrăţire între licee pe care cadrele didactice de la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia o pun pe roate. Cei 10 profesori din Turcia au fost întâmpinaţi într-un cadru festiv de eleve îmbrăcate tradiţional.

Delegaţia turcă va rămâne în ţară o săptămână timp în care va vizita Palatul Parlamentului, muzeul Ţaranului Român, geamiile din Dobrogea şi Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa.

Unul din motivele pentru care proiectul “Tradiţii balcanice” a fost implementat la Medgidia este şi faptul că aici există o numeroasă comunitate turco-tătară.

Elevii s-au arătat deschişi la schimbul de experienţă şi spun că abia aşteaptă să cunoască Turcia.

Vizitele în Turcia vor începe în toamna acestui an, imediat după vacanţa de vară. Proiectul “Tradiţii balcanice” face parte dintr-un program mai amplu al Şcolii europene de elită prin valori culturale”.

Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Cerbanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.