Prețuri maximale pe litoral

Cazarea pe litoralul românesc se scumpește din nou, începând de astăzi. Jumătatea lunii lui Cuptor vine cu prețuri şi mai mari la malul Mării Negre, deși ele crescuseră semnificativ la 1 iulie.

Valoarea medie a unui pachet turistic în vârf de sezon este de 2.500 de lei pentru o cameră.

Tarifele au crescut peste noapte și la cazarea cumpărată prin agențiile de turism, dar și direct la recepție, dacă veniți sub imperiul impuslului de moment, la mare.

Mamaia este și în această vară cea mai scumpă de pe litoralul românesc. Patru zile de cazare la un hotel de 2 stele scoate mulți bani din buzunar.

Într-un sezon aproape dezastruos pentru vacanțe și concedii, creșterile de tarife vin ca să mai micșoreze pierderile investitorilor în turism.

Deși suntem în plin sezon estival, stațiunile sunt aproape goale.  Ideal este să nu plecați la mare sub imperiul impulsului de moment, pentru că în felul acesta veți plăti cele mai mari prețuri de vacanță. Planificați-vă sejurul de acasă și nu veniți direct la recepție, pentru că prețurile afișate sunt cele mai mari, pe când o agenție de turism vinde camerele cu prețuri sensibil mai mici. Economia este foarte importantă pentru fiecare turist.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin