Prețul la gigacalorie în luna martie rămâne același la Constanța ca în timpul iernii

Proiectul de hotărâre privind aprobarea dizolvării voluntare şi a lichidării societăţii RADET SA Constanţa a fost votat în unanimitate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța.

În ședință consilierii au votat înființarea SACET, Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, un organism care presupune fuzionarea RADET și CET Constanța. Au adoptat apoi memorandumul Guvernului pentru preluarea acțiunilor deținute de statul român la CET Constanța de către Primăria Constanța. Chiar și în aceste condiții, o fuziune între CET și RADET nu pare posibilă în acest moment.

Decebal Făgădău spune că municipiului Constanța i-au revenit datorii la bugetele de stat care nu au fost generate prin activitatea de producere și distribuție a agenților termici pe raza orașului Constanța. Datoriile depășesc suma de 40 de milioane de euro.

În actualele condiții este greu de crezut că o astfel de fuziune poate fi posibilă. Edilul Radu Mazăre nu a participat la ședința Consiliului Local Municipal Constanța.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Mihai Roadedeal