Prețul gigacaloriei ramâne neschimbat la Constanța

Vara a trecut, sezonul rece a venit , iar facturile la întreţinere încep să le dea de gândit proprietarilor de apartamente din Constanța, care așteaptă să vadă dacă și la ce nivel va fi acordată subvenția de căldură.

Constănțenii ar putea respira oarecum ușurați. În ultima iarnă,  sezonul rece a venit cu o subvenționare unitară a prețului gigacaloriei,  în speță, de la 381 de lei pe gigacalorie la 250 de lei, cât a hotărât Consiliul Local, diferența fiind acoperită din bugetul local . Ulterior, au intervenit trei majorări  ale acestui tarif către populație. În această iarnă, prețul gigacaloriei ar putea rămâne la același preț ca și anul trecut.

Spre deosebire de capitala, acolo unde s-a adoptat soluția insolvenței și, ca atare, R.A.D.E.T. a intrat în insolvență, Consiliul Județean Constanța a făcut  memorii către Premier, vice premier  și ministrul mediului cu privire la situația de la  Constanța.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că analizează toate posibilitățile financiare, astfel încât în perioada de iarnă prețul gigacaloriei să nu fie mai mare de 250 de lei.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea