Prețul gigacaloriei, dezbătut la Mangalia

Primarul Mangalia, Radu Cristian, a propus, încă de anul trecut, reducerea prețului gigacaloriei în municipiu. Acest lucru va fi posibil odată cu trecerea centralelor pe gaz, când preţul de facturare a energiei termice către populaţie va fi recalculat. În acest sens, se va ține cont  cont de constrângerile bugetare şi dificultăţile financiare cu care se confruntă oraşul din cauza datoriilor mari acumulate până în anul 2012.

“Trebuie să nu ne pripim, să nu mai personalizăm politic acest subiect şi să avem calcule exacte pentru reducerea preţului la gigacalorie, ca să nu riscăm, ulterior, dezechilibre bugetare cu impact major în dezvoltarea oraşului. De aceea, eu am propus să dezbatem acest proiect în şedinţa ordinară din 28 ianuarie, pentru a găsi cele mai bune variante pentru populaţie, până atunci, urmând ca documentul să îndeplinească toate condiţiile legale de ordin juridic, economic şi tehnic”, a declarat edilul din Mangalia, Radu Cristian.

În privinţa încălzirii pe timpul iernii, primarul consideră că trebuie găsite soluţii pentru ca subvenţia la încălzire să fie acordată în funcţie de veniturile fiecărei familii. Radu Cristian a propus spre dezbatere, acordarea unor ajutoare financiare persoanelor care locuiesc la casă şi în blocurile neracordate la sistemul centralizat de termoficare.

Redactor: Raluca Damian