Prețul apartamentelor situate în apropierea cartierului Henri Coandă au scăzut dramatic

Chiar dacă sunt dispuși să lase din preț, cei care au imobile la vânzare așteaptă o perioadă îndelungată până la găsirea unui cumpărător. Apartamentele similare, dar situate ceva mai departe, au un preț chiar și cu 5000 de euro mai ridicat.

Cartierul Henri Coandă este probabil unul dintre cele mai controversate proiecte ale adminstrației constănțene. Locuitorii se plâng că în zonă au loc scandaluri, iar gălăgia este la ordinea zilei, uneori chiar până dimineață. În aceste condiții, cei care vor să își vândă apartamentele au scăzut prețurile, însă și așa găsesc cu greu clienți.

Această problemă este cunoscută și de locuitorii din zonă, care par resemnați.

Situația nu a fost așa dintotdeauna. Până la construirea cartierului de locuințe sociale, imobilele din zonă erau scumpe și se vindeau foarte repede. Cei care au apartamente la mai mult de 200 de metri de cartierul Henri Coandă cer prețuri chiar și cu 5000 de euro mai mari.

Autoritățile locale intenționează să extindă actualul cartier de locuințe sociale prin construirea a încă 16 blocuri. Jumătate dintre ele vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate, iar celelalte vor fi acordate cazurilor sociale.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea