Preşedintele Traian Băsescu l-a primit astăzi la Cotroceni pe Prinţul Charles

intalnire BasescuAflat într-o vizită prin țară, moștenitorul coroanei britanice și-a făcut timp să-l întâlnească pe șeful statului, într-o vizită oficială la Palatul Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu şi Prinţul Charles au făcut o fotografie oficială, după care au intrat în Salonul Ambasadorilor al Palatului Cotroceni.

Prinţul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în România, s-a întâlnit și cu premierul Victor Ponta. Discuţiile au avut loc la Muzeul Colecţiilor de Artă din Bucureşti, care este redeschis publicului după ce imobilul a fost consolidat şi renovat.

Moştenitorul coroanei britanice a sosit joi după-amiază în România, iar în prima seară a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor din localitatea Micloşoara, judeţul Covasna. Vineri, a vizitat satul Archita din judeţul Mureş, iar dimineaţa zilei de sâmbătă şi-a petrecut-o la Valea Zălanului. De câţiva ani, prinţul Charles vine în fiecare primăvară în România. Preocupat de conservarea monumentelor istorice, îndeosebi a celor din Transilvania, el s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO şi chiar a cumpărat mai multe case vechi în câteva localităţi.

Redactor: Raluca Damian