Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României. Decizia a fost luată aseară, de magistrații Curții Constituţionale. Mai mult decât atât, judecătorii CCR au costatat că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată.

Curtea a examinat cererea privind constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României. “În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:

1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată;

2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României;

3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu”, se arată într-un comunicat al Curţii.

Curtea precizează că argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Potrivit CCR, “hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului”. Reacția premierului Victor Ponta nu a întârziat să apară.

În tabăra Opoziţiei, decizia Curţii Constituţionale a adus o confirmare.

Curtea Constituţională a mai constatat că cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, formulată de Preşedintele României, este inadmisibilă. Curtea Constituțională a respins, luni, sesizările formulate de Vasile Blaga şi Roberta Anastase, susţinute de PDL, privind revocările din funcţiile de preşedinţi ai Senatului, respectiv, Camerei Deputaţilor.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu