Președintele Iohannis, în vizită la Kogălniceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, azi, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, unde a asistat, împreună cu preşedintele Comitetului militar NATO, la un exercițiu de zbor cu mai multe tipuri de aeronave.

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Baza militară „Mihail Kogălniceanu”, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Comitetului militar NATO, generalul Petr Pavel, potrivit site-ului Radioconstanța.ro. Cei doi oficiali s-au întâlnit cu piloţii români şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită şi au asistat la un exerciţiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16 şi Typhoon.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis va ajunge, sâmbătă, la Braşov, în Poligonul Cincu, unde va avea loc exerciţiul „Saber Guardian 2017”. Acesta este un complex de exerciţii militare multinaţionale, derulat în România, Ungaria şi Bulgaria, şi condus de către Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA din Europa, alături de Statul Major General al Armatei Române. Antrenamentele se desfăşoară în mai multe locații, printre care şi Capu Midia, Mihail Kogălniceanu şi Babadag din Dobrogea.

Redactor: Daniel Albu