Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a fost huiduit

Președintele Franței, Nicolas Sarkozy, a avut parte de o întâmplare neplăcută în timpul vizitei electorale din  regiunea bască Bayonne. În faţa unui bar în care acesta avea o întâlnire, s-au adunat mai multe persoane care au început să arunce cu ouă şi să strige “Nicolas, pleacă!” în limba bască, iar unii dintre ei au cerut un statut special pentru regiunea lor. În timp ce afară mulțimea era nemulțumită, în cafenea, seful de stat a declarat jurnalistilor că nu este de acord cu manifestațiile etnicilor basci. Indignat de comportamentul lor, Sarkozy a fost nevoit să apeleze la ajutorul forțelor de ordine pentru a putea părăsi clădirea.

La miting au fost prezenţi şi activişti ai Partidului Socialist, susţinători ai lui Francois Hollande, contracandidat al actualului şef al statului francez la alegerile prezidenţiale, dar aceştia nu au luat parte la incidentele violente. Nicolas Sarkozy este președinte al Frantei din anul 2007, ales în urma votului din luna mai când a câștigat detașat în fața contracandidatei Ségolène Royal. Anterior, Sarkozy a fost de două ori ministru de interne al Franței, din 2002 până în 2004, și din 2005 până la 27 martie 2007. Din 28 noiembrie 2004 este președintele partidului conservator neogaullist UMP, formațiunea succesoare a partidului RPR, înființat de Jacques Chirac. Viața privată a președintelui francez a fost tumultoasă, fiind implicat în mai multe scandaluri.  Căsătorit de două ori și având  trei copii, Sarkozy s-a cununat în 2008 cu celebra cântăreață și fotomodel Carla Bruni, cu care are o fetiță.

Având o excelentă carieră politică, Nicolas Sarkozy a anunțat că va candida la fotoliul prezidențial și la viitoarele alegeri ce vor avea loc în perioada aprilie-mai.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.