Președintele CJC acuză SMURD-ul

Preşedintele CJ Constanţa a tunat și a fulgerat după tragedia aviatică din lacul Siutghiol. Nicuşor Constantinescu a acuzat sistemul SMURD şi în mod special pe Raed Arafat pentru prăbușirea aparatului de zbor. Constantinescu l-a acuzat pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, că a schimbat destinaţia acestui elicopter, dar și că în momentul preluării aparatului de zbor de către SMURD, elicopterul avea flotoare, ce i-ar fi putut permite să aterizeze pe apă.

“Din păcate, destinaţia acestui elicopter a fost schimbată de către domnul Arafat, care l-a preluat, i-a schimbat destinaţia contractului şi s-a întâmplat nenorocirea pe care aţi văzut-o ieri. Ăsta este adevărul pe care nu vrea nimeni să-l spună (…) Am refuzat să predau în 2013 acest elicopter structurilor Ministerului de Interne, domnului Arafat, fără să îşi asume cineva responsabilitatea schimbării destinaţiei (…) Acest elicopter nu mai are folotoare, acest elicopter are două motoare, ca dacă se opreşte unul să funcţioneze celălalt (…) Să răspundă cine a tăiat flotoarele””, a spus Nicușor Constantinescu.

Președintele CJC a mai declarat că elicopterul care a căzut în lacul Siutghiol ar fi fost preluat de SMURD fără acceptul său şi că achiziţia acestuia este anchetată de DNA.

Redactor: Sorin Hulubei