Președintele a prelungit starea de urgență; urmează reacția opoziției

Președintele României, Klaus Iohannis, a decretat, marți, 14 aprilie, prelungirea stării de urgență în România, pentru următoarele 30 de zile.

Potrivit acestuia, încă nu se impune relaxarea măsurilor de protecție, dat fiind că, așa cum a mai precizat și zilele trecute, în România încă nu putem vorbi despre o scădere a îmbolnăvirilor generate de virusul SARS Cov 2.

Șeful statului a precizat că școlile vor rămâne închise și se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente și utilități.

Decretul urmează a fi votat în Parlament, iar reprezentanții opoziției au anunțat deja, pe Facebook, că vor vota prelungirea stării de urgență doar în anumite condiții.

De altfel, Călin Popescu-Tăriceanu, Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Varujan Pambuccian i-au adresat o scrisoare premierului Ludovic Orban, în care îi cer să poarte discuţii pentru reîntoarcerea la muncă în vederea reluării cât mai grabnice a activităţilor economice.

Marcel Ciolacu a transmis, la rândul său, că PSD pune condiții pentru a vota prelungirea stării de urgență.

Liderul social-democrat a cerut, între altele, testarea populației, și măsuri economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că nu votează prelungirea stării de urgență „pentru a nu hrăni și mai multe reflexe dictatoriale” aplicate de autorități și guvernanți.

Fostul prim-ministru consideră că românii ar trebui să se întoarcă, treptat, la muncă, după perioada Paștelui.

Reamintim că, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în România la 6.879, în creștere cu 246 față de raportarea precedentă.

Redactor: Daniel Albu