Președinte nou la UDTTMR Năvodari

În acest week-end, la Năvodari s-a reunit Adunarea Generală  a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, filiala Năvodari pentru alegerea președintelui care v-a conduce comunitatea în următorii 4 ani.

În prima parte a sesiunii Adunării Generale, actualul președinte al filialei Năvodari, Nail Abdul Cair, și-a prezentat raportul de activitate, iar apoi s-a constituit comisia electorală și au fost prezentați candidații la funcția de președinte. Cel care a reprezentat până acum comunitatea turco-tătară din Năvodari nu mai poate candida întrucât acesta a îndeplinit deja două mandate consecutive.

După alegerea comisiei electorale care a fost formată din 3 persoane din cadrul filialei, au fost prezentați și candidații la funcția de președinte al UDTTMR Năvodari. Din cei trei membri ai filialei care și-au depus candidatura, doar doi au fost considerați eligibili de comisia electorală. Celui de-al 3-lea i s-a respins candidatura pe motiv că nu a făcut dovada activării în filială.

În cadrul alegerilor au drept de vot doar etnicii turco-tătari care au domiciliul în Năvodari. Votul este uninominal și secret, iar în acest sens la Adunarea Generală au luat parte un observator din partea Comisiei de Legislație, dar și un reprezentant al Biroului Executiv care să asigure buna desfășurare a alegerilor.

Potrivit Comisiei electorale, din cele 69 de voturi exprimate, cinci voturi au fost anulate. La finalul numărării voturilor, noul președinte al UDTTR filiala Năvodari este Șaltău Rafet cu un total de 45 de voturi. Celălalt contracandidat, Crăciun Priuat și-a retras candidatura în ultimul moment, iar cel de-al treilea contracandidat, considerat neeligibil de Comisia electorală a acumulat un număr de 19 voturi.