Premiile Oscar de anul acesta vor fi una cu adevărat speciale

Barbra StreisandBarbra Streisand va cânta din nou la Oscaruri, pe 24 februarie, au anunţat miercuri producătorii galei, care nu au precizat însă în ce fel apariţia celebrei artiste americane va fi integrată în programul evenimentului şi nici titlul piesei pe care o va interpreta cântăreaţa. Barbra Streisand, în vârstă de 70 de ani, a câştigat două premii Oscar – unul pentru cea mai bună actriţă, graţie rolului din filmul “Funny Girl”, iar cel de-al doilea pentru cel mai bun cântec original, “Evergreen”, extras de pe coloana sonoră a filmului ” A Star Is Born”, în care a jucat rolul principal.

Interpretarea acestui cântec de către Barbra la gala de decernare a premiilor Oscar din 1977 reprezintă singura dată când artista americană a cântat la acest eveniment. Barbra Streisand a primit alte câteva nominalizări la Oscaruri, inclusiv la categoria “cea mai bună actriţă”, pentru rolul din “Cei mai frumoşi ani “, şi în calitate de producătoare a filmului nominalizat “Prinţul mareelor “. Cel mai recent rol jucat de artista americană este cel din comedia “The Guilt Trip”, în care l-a avut ca partener pe Seth Rogen.

La începutul acestei luni, reprezentanţii Film Society of Lincoln Center au anunţat că Barbra Streisand este vedeta aleasă pentru a primi în acest an Chaplin Award, un premiu anual care recompensează realizările deosebite din cinematografie. Cea de-a 85-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood pe 24 februarie. Gala va fi prezentată de Seth MacFarlane şi va fi difuzată în peste 225 de ţări.

Redactor: Doina Sirbu