Premii pentru susținătorii turismului

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România a acordat premii celor care au susținut turismul românesc prin acțiunile sau demersurile lor. În cadrul acțiunii care s-a desfășurat vineri seara, în București, au fost înmânate și premii speciale. Printre cei cărora li s-au recunoscut meritele s-au aflat reprezentanți ai Republicii Populare Chineze – pentru susținerea unei campanii naționale televizate realizate cu scopul atragerii turiștilor chinezi în România, vicepreședintele Autoritatea Națională pentru Turism, Mirela Matichescu, – pentru parteneriatul dezvoltat între ANT și industria turistică, dar și reprezentanții Federației de Promovare Turistică a Moldovei. De asemenea, un premiu special a ajuns în palmaresul fostului ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, – pentru implicarea și susținerea scăderii TVA la 9% pentru pachetele turistice din România și adoptarea Legii Tichetelor de vacanță.

Premiile au fost acordate, pe regiuni, unor instituții din turism, autorități locale, asociații profesionale din domeniu, dar și unor operatori privați ce s-au remarcat prin activitate de promovare a turismului românesc.

Printre autoritățile locale premiate s-a aflat și Primăria municipiului Constanța pentru implicarea și realizarea reabilitării integrale a falezei din Constanța și Mamaia.

Redactor: George Marinescu