Premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles

În perioada 20-21 februarie, premierul Viorica Dăncilă, va avea întâlniri cu înalți oficiali europeni la Bruxelles. Se va discuta despre preluarea de către România a Președenției Consiliului Uniunii Europene,începând cu 1 ianuarie 2019.

Prim-ministrul României, doamna Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 19-21 februarie 2018, o vizita oficială la Bruxelles, prilej cu care va avea întrevederi cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, va avea discuții și cu comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

Vizita are ca obiectiv principal intensificarea dialogului prim-ministrului și al Guvernului României cu instituțiile europene, la cel mai înalt nivel, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta prioritățile României pentru perioada următoare, cu accent pe principalele dosare europene. Astfel, vor fi abordate subiecte precum viitorul cadru financiar multianual al Uniunii post-2020, inclusiv în ceea ce privește rolul României în negocierile viitoare. Prim-ministrul va sublinia importanța pe care România o acordă menținerii unor alocări importante pentru politica de coeziune și cea agricolă.

Va fi reiterat angajamentul României de a contribui constructiv la gestionarea provocărilor actuale și la consolidarea unității și coeziunii Uniunii Europene, se arată în comunicatul oficial al Guvernului.

Redactor: Isabela Boantă