Premierul Victor Ponta se gândește să rămână în fruntea noului Executiv

Una dintre primele direcții în noul plan de guvernare va fi alianța dintre PSD și UNPR.

Consultările pentru nominalizarea unui nou premier nu au avut loc încă, dar Victor Ponta vorbeşte deja despre cum va arăta viitorul Executiv. 22 de miniştri, cei mai mulţi ar trebui să aibă un corespondent direct în portofoliile din Comisia Europeană, iar premierul ar trebui să fie social-democrat.

În opinia lui Ponta este nevoie de un minister al fondurilor Uniunii Europene, care ar urma să coordoneze toate activităţile legate de absorbţia şi distribuţia banilor europeni. Tot Ponta a anunţat deja că în viitorul Guvern va exista un minister al Energiei, iar titularul acestui post va colabora cu comisarul european omolog. Un alt minister nou va fi cel al Marilor Proiecte Naţionale, care se va ocupa de programele mari de infrastructură, precum autostrăzile, un nou pod peste Dunăre sau construcţia unui nou stadion.

Despre necesitatea unui premier PSD-ist a vorbit și Crin Antonescu.

În prezent, actualul Executiv are 18 miniştri şi alţi doi miniştri delegaţi. Cabinetul lui Mihai Răzvan Ungureanu, ca şi cel condus de Emil Boc, era format din 18 portofolii. De departe, campion la un număr mare de miniştri a fost premierul Adrian Năstase, care a condus Guvernul în perioada 2000-2004. Executivul lui Năstase avea 36 de portofolii.

Redactor: Raluca Damian