Premiera operei “Cocoșatul de la Notre-Dame”

Vineri, la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța a avut loc premiera națională a operei “Cocoșatul de la Notre-Dame”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.

“Cocosatul de la Notre Dame” este primul music hall montat la Constanta in decurs de doua decenii. Spectacolul este unic in peisajul teatral romanesc, si datorita distributiei combinate dintre studentii de la diferite specializari ale Facultatii de Arte si artisti consacrati.

Spectacolul a fost o explozie de energie, tinerete si talent. Libretul este semnat de Carmen Aldea Vlad, muzica Alexandru Nes si coregrafia, Stela Cocarlea. Regia este semnata de profesorul Daniela Vitcu, decanul Facultăţii de Arte, care a mărturisit că ideea spectacolului a fost plămădită încă din vremea profund regretatului Dumitru Lupu.

Opera „Cocoșatul de la Notre-Dame” constituie o premiera si prin faptul ca a fost repusa in scena in totalitate in limba romana. Studentii constanteni i-au oferit spectacolului insufletirea unu music hall cu succes la public.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet